2011. november 26., szombat

Winter, we love you!

Tél... fránya hideg és magányos tél. Szinte minden ember (és állat) érzi önmagán az évszakok változását: nyáron és tavasszal boldogabbak és felszabadultabbak vagyunk, míg az ős borongósan és lassan telik.
Bár nekem az egyik kedvenc évszakom a tél, ennek ellenére én is érzem, hogy sokkal magányosabbnak érzem magam, gyorsabban kifáradok és többet szomorkodom. Igen, ezek a téli depresszió tünetei! Szerencsére van rá orvosság, de csak akkor használ, ha tényleg ki akarsz törni a szürke hétköznapokból! :)
Először is vegyük a jeleket, röviden (az eddig felsoroltakon kívül):
- közömbösebb vagy, kevesebbszer nevetsz/mosolyogsz, mint általában
- szinte egész nap csak aludnál
- hamarabb fáradsz ki és nem tudsz jól koncentrálni
Ezek lennének azok a jelek, amik szerintem leginkább a télnek köszönhető. (Tudományos alapom is van: télen kevesebb a napfény, így a szervezetünk kevesebb d vitamint termel ami meg összefüggésben van a boldogsághormonokkal(?) valami ilyesmi :) )
És most: Mit tehetünk ellene? Sok mindentől függ - persze legfőképpen az akaraterőnktől - és attól, hogy milyen a személyiségünk. Ha hangulatember vagy, akkor nehezebb dolgod lesz, de ha inkább "everyday is best day*" akkor könnyebb dolgod lesz. *minden nap legjobb nap :) Szóval:
- levegőzz! Sétálj egyet a közeli parkban a kutyáddal vagy a barátaiddal.
- vásárolj! Persze most nem kivágott felsőkre és miniszoknyákra gondolok, hanem inkább egy aranyos rénszarvasos pulcsira, cuki nyuszi sapkára meg ilyenekre.
- green and yeallow! az örök jelszó rossz kedv ellen: ZÖLD! a zöld szín az agyunkban boldogsághormonokat vállt ki, a sárga pedig emlékeztet a napsütésre. Helyezz el pár zöld é sárga cuccot a szobádban, így minden cool lesz! (és most sem a hidegre, hanem a menőségre gondolok) :D
- csoki! Az egyik ok, amiért imádjuk a telet: a pulcsik és a kabátok! Hogy hogyan jön ez  a csokihoz?
- mozogj! Tél miatt sok új sportlehetőség van: korcsolyázás, snowboardozás és síelés. Én imádom őket! :D
Egyszerű: a pulcsik miatt mindenkire fel megy minimum +1 centi így nem látványos, ha egy kicsit több csokival jutalmazod meg magad. Azért csak óvatosan! :)
Most ennyi jutott eszembe, ha van még ötleted, akkor írj! :)
Rocket*
UI.: Új desing csináltam: egy kissé téliesítettem. Remélem tetszik, sokat dolgoztam vele! :) A moduloknál találtok egy "Fontos" feliratú, pár mondatot. Légy szí olvassátok el! ^^ Köszönöm!
Még egy újdonság: mostantól minden bejegyzést képekkel bővítek! :)
Xoxo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése